Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: 18 misiuni desfășurate în ultimele două zile

18 intervenții în situații de urgență au fost gestionate de pompierii harghiteni, în ultimele 2 zile. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 17 persoane.

Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 2 arderi necontrolate, cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat, marți seara, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe din municipiul Toplița, strada Sportivilor. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la structura din lemn a acoperişului blocului, cu o suprafaţă de circa 500 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp,  fiind astfel limitat pericolul extinderii.

Ştiaţi că pentru stingerea unui început de incendiu la coşurile de evacuare a fumului (atunci când arde doar funinginea) substanţe de stingere mai eficiente decât apa sunt oţetul alimentar şi apa carbogazoasă (sifonul, apa minerală carbogazoasă)? Astfel au intervenit, seara trecută, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de pe strada Băilor, din Miercurea Ciuc.

ISU Harghita  reamintește că necurăţarea coşului de fum duce la înfundarea acestuia cu funingine şi alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la autoaprinderea coşului de fum. Un coş de fum înfundat creşte riscul intoxicării cu monoxid de carbon din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat. Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată.

Totodată, în ultimele două zile, au fost emise 6 atenționări meteorologice COD GALBEN de ceață, izolat cu depuneri de polei şi burniță, ce au vizat județul nostru, însă nu au fost înregistrate situații deosebite, în contextul fenomenelor de vreme rea.

Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *