Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: 20 de misiuni desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 23 februarie a.c., 20 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

Un eveniment rutier, soldat cu o victimă, a avut loc ieri, în municipiul Miercurea-Ciuc, unde echipajul de prim ajutor din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc a intervenit în urma unui accident rutier, o femeie, de 63 de ani, fiind accidentată în timp ce traversa drumul. Victima a fost asistată medical la fața locului de către echipajul de paramedici SMURD, ulterior fiind transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

 În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu, generat cel mai probabil din cauza fumatului, produs la demisolul unei case, din satul Teleac, comuna Feliceni. Sosiți la locul evenimentului, colegii noștri au constatat că ardeau mocnit materiale textile și mobilierul din cameră, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în limitele găsite, însă proprietarul, în vârstă de 52 ani, a suferit arsuri de gradul I și II la membrul inferior stâng, iar după acordarea primului ajutor medical a fost transportat la spital.

Pentru înlăturarea producerii unor astfel de situații, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, reamintim cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

– utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor;

– scrumiera trebuie să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc;

– puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingere rapidă a resturilor de țigări;

– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coșul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.