ISU Harghita: 26 de misiuni desfășurate miercuri, 15 septembrie, în sprijinul cetățenilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, 15 septembrie a.c., 28 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD. În afara acestor situații, ieri dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Ciumani, au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la un tractor, în comuna Ciumani. La sosirea echipajelor de intervenție, ardea tractorul, în proporție de 90%, cu pericol de propagare la fânarul învecinat și la alte utilaje din imediata apropiere. După aproximativ jumătate de oră, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, iar în urma acestuia nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

De asemenea, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Miercurea Ciuc; sat Mihăileni, comuna Șimonești; Tulgheș; Bălan; sat Armășeni, comuna Ciucsângeorgiu și Borsec.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Haghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy