ISU Harghita: Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore (28 martie 2024)

0

Articol disponibil în: Română

Pompierii militari harghiteni au acționat, în cursul zilei de ieri, 28 martie a.c., pentru gestionarea celor 8 solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor și stingerea a două incendii: unul cauzat de coșul de fum necurățat de funingine al unui bloc de locuințe situat pe strada Aluniș, din municipiul Toplița și altul, izbucnit la o ghenă de gunoi, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în ambele cazuri pompierii prevenind extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc.

Având în vedere că județul nostru se află, până diseară, la ora 18.00, sub atenționare meteorologică COD GALBEN de intensificări ale vântului, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în Carpații Orientali, la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h, subunitățile operative ale ISU rămân mobilizate pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Pe timpul atenționării meteorologice, vă recomandăm să evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate.

Întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția! Parcați autoturismele în locuri ferite!  Nu atingeți firele căzute la pământ!

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Accesați noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, ce a îmbunătățit accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes, prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

Descărcați aplicația de mobil DSU, care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență și este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy