ISU Harghita: Bilanțul intervențiilor gestionate de pompieri (13 iulie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate în cursul zilei de ieri, 13.07.2023, pompierii harghiteni militari și civili au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil în localitățile: Borsec, Lunca Bradului, Lacu Roșu și Toplița.

 Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 16  localități din județ, însumând un număr de peste 8400 de consumatori nealimentați, iar echipe specializate ale furnizorului se află și în aceste momente în teren și intervin pentru restabilirea alimentării celor peste 660 de consumatori încă nealimentați din localitățile:  Lacu Roșu, Sândominic, Bălan, Șicasău, Vărșag, Liban și Eghersec.

Concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 24 de ore, pompierii militari au gestionat 16 intervenții în diferite situații de urgență. Echipajele SMURD au asistat medical 15 persoane adulte în cele 15 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar echipajele operative au acționat la o misiune de asistență persoană în localitatea Crăciunel, comuna Ocland.

Totodată, au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, 6 mesaje dintre acestea fiind pentru prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile Miercurea Ciuc (2), Corbu (2) și Suseni (2) și 2 mesaje privind fenomenele meteorogice periculoase.

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •   COMPARTIMENTUL INFORMARE  ȘI RELAŢII PUBLICE    
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy