ISU Harghita: Bilanțul misiunilor de ieri, 12 octombrie 2020

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, pompierii militari harghiteni au gestionat 21 de intervenții în diferite situații de urgență. Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 20 de persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD, în cazul a 18 diverse afecțiuni medicale și două traumatisme.

În afara acestor situații, salvatorii harghiteni au acționat pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la acoperișul unei case din municipiul Gheorgheni, strada Pescarilor, din cauza coșului de fum necurățat de funingine.

Cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate. Utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni, a coșurilor de fum cu fisuri ori crăpături sau neetanşarea mijloacelor de încălzire la coşul de fum, poate conduce la degajarea de monoxid de carbon sau la izbucnirea incendiilor. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a prognozat pentru perioada următoare manifestarea fenomenelor de vreme nefavorabilă ce vizează intensificări puternice ale vântului, ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, fiind în vigoare la nivelul județului Harghita o avertizare COD PORTOCALIU și o atenționare COD GALBEN, inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în localitățile unde se pot produce evenimente deosebite.

ISU Neamț, COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy