ISU Harghita: Bilanțul misiunilor de ieri, 22 iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea persoanelor reprezintă câteva exemple dintre cele 14 misiuni desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 24 de ore (22.06.2022).

10 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 3 incendii înregistrate și au gestionat cu promptitudine o misiune de deblocare/salvare persoană blocată într-un apartament, în municipiul Gheorgheni

Din totalul celor 3 incendii care au avut loc ieri, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, litieră, resturi de exploatare forestieră, doborîturi), fiind afectate 3 ha de teren. O astfel de misiune, în cooperare cu ISU Mureș, SVSU Lunca Bradului, Ocolul Silvic Lunca Bradului și Salvamont Mureș, a avut loc pe raza localității Lunca Bradului, zona Ilișoara, intr-o zonă greu accesibilă terestru, cu posibilități de propagare la pădurea de conifere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite.

Seara trecută, o autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, pe DE 578, localitatea Tușnadu Nou. Când și-a dat seama ce se întâmplă, conducătorul auto a ieșit repede din mașină și a cerut ajutor. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au acționat pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Tușnad, cu două autospeciale de stingere. Au fost distruse atât autoutilitara, cât și ambalajele (lăzi de plastic), pe care le transporta.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în localitatea Mărtiniș, zona Lacului Sânpaul.  

Pompierii militari harghiteni continuă misiunile în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.

Salvatorii rămân la datorie pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

          Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy