Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de 15 martie 2022, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea a 12 situații de urgență. Au fost înregistrate 7 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, tot atâtea persoane fiind asistate medical.

Una dintre aceste misiuni de asistență medicală a fost în urma unui accident rutier, produs pe D.N.13/B, în localitatea Borzont, în care au fost implicate două autoturisme. Echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni a acordat primul ajutor calificat unuia dintre cei doi conducători auto, în vârstă de 31 de ani, care acuza dureri la nivelul membrului superior stâng, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal din Gheorgheni, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, dintre care 4 intervenții au fost la arderi necontrolate de vegetație uscată, fiind afectate, în total, peste 3 ha de teren, în localitățile Toplița (2), Racu și Mihăileni, comuna Șimonești.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a face față! Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe, anexe gospodărești sau alte construcții. În astfel de cazuri, fiecare secundă face diferența!

De la începutul anului, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 18 intervenții la arderi necontrolate de vegetație uscată, care au afectat o suprafață de circa 22 ha de teren.

Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 50.000 lei.

Tot ieri, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, alături de SVSU Lunca de Jos, au acționat pentru stingerea unui incendiu cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, la o casă din localitatea Lunca de Jos. Din fericire, incendiul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat pagube materiale.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (lup), în localitatea Tulgheș.

Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.