ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (7 august)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de luni, 7 august a.c., echipajele operative au intervenit la 10 solicitări înregistrate la nivel județean.

Astfel, pompierii salvatori din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric, pe strada Ady Endre, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Echipajele SMURD au intervenit la 7 solicitări, în urma cărora 7 persoane au primit asistență medicală de urgență.

Totodată, au fost gestionat alte 2 misiuni, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii unui accident rutier, pe DN 13A, municipiul Miercurea Ciuc și pentru distrugerea unui nr. de 284 buc. cartușe de infanterie cal. 7,92 mm.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, ISU Harghita vă reamintește că, în cazul în care descoperiți muniție rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri preventive:

 – nu atingeți aceste elemente;

– nu le loviți și nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;

– nu încercați să le transportați, depozitați în locuințe, la locul de muncă sau să le comercializați în depozite de fier vechi;

–  nu demontați focoasele sau alte elemente componente;

–  nu le introduceți în foc;

– anunțați autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112.

Pentru protecția populației, au fost transmise 14 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în proximitatea comunităților din localitățile Sândominic (4), Miercurea Ciuc (4), Praid (2), Ciumani (2) și Gălăuțaș (2).

Echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă, la nivel județean.

            NU UITAȚI! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Respectați recomandările noastre și parcurgeți sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile și modul de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

            Accesați platforma națională de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.Store și Google Play.

                                                                                   

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy