Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 4 zile de sărbătoare pascală

În perioada 02-05 aprilie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 60 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 55 de persoane aflate în dificultate.

foto cu caracter ilustrativ

Foto cu caracter ilustrativ

Salvatorii harghiteni au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și la alte 2 misiuni de asistență persoane supraponderale, în sprijinul echipajelor SMURD și SAJ.

 Vineri după-amiază, 2 aprilie a.c., pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Gheorgheni, SVSU Joseni și Lăzarea, cu 4 autospeciale de intervenție și o autocisternă, au acționat pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la centrala termică a unei firme de prelucrare a lemnului din municipiul Gheorgheni. La sosirea echipajelor de stingere, ardea centrala termică și dozatorul de rumeguș, pe o suprafață de circa 60 mp, cu pericol de propagare la clădirile învecinate. În mai puțin de două ore, cei peste 20 de pompieri au reușit lichidarea flăcărilor, astfel încât incendiul a fost stins, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. În urma incendiului s-au degradat: centrala termică, tabloul de comandă al instalației de uscare a materialului lemnos, pereții metalici ai centralei termice și 2 sisteme de încălzire cu apă. Cauza probabilă a incendiului a fost scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect, cu izolația deteriorată. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 350.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 80.000 lei.

 Tot vineri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu, izbucnit în dormitorul unei locuințe din comuna Corbu. Ajuns la locul evenimentului, echipajul de stingere a constatat faptul că ardea sursa de alimentare UPS a televizorului din dormitor. Pompierii au acționat pentru stingere, cu un stingător P6 din dotare. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 300 lei.

Sâmbătă seara, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat pentru stingerea a 2 incendii, izbucnite la coșurile de fum ale unor blocuri de locuințe din municipiul Toplița, din cauza necurăţării de funingine. Din fericire, în urma acestora a ars doar funinginea, neînregistrându-se pagube materiale.

 Totodată, în cursul zilei de ieri, 5 aprilie, la ora 13:09, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs în Băile Tușnad.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

                  

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.