ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 5 zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local. În perioada 23-27 iunie a.c., salvatorii au gestionat 42 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 34 de solicitări.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi 1 misiune asanare muniție neexplodată și 3 misiuni de asistență/transport persoane supraponderale, în sprijinul unor echipaje SAJ.

Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în ultimele 5 zile, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, puieți de molid din regenerare naturală), fiind afectate peste 3 ha de teren, în localitățile Sărmaș și Tușnad Sat.

Duminică după-amiaza, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a stins operativ un incendiu produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, la un tablou electric, în zona Szecseny, municipiul Miercurea Ciuc. În urma incendiului a ars tabloul electric și s-au degradat 2 contoare, 5 circuite, 30 metri liniari cablu electric.

În cursul zilei de ieri, 27 iunie, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu SVSU Sărmaș, au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada 1 Decembrie 1918, în localitatea Sărmaș.

Forțele de intervenție ajunse în cel mai scurt timp la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta în interiorul mașinii, aceasta fiind distrusă în proporție de 70%. Incendiul a fost stins în limitele găsite și, cel mai probabil, a fost provocat de un scurtcircuit electric.

Tot ieri, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a intervenit pe un teren din zona Jigodin, municipiul Miercurea Ciuc pentru asanarea unui element de muniție neexplodat. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o lovitură cu grenadă PG2, care a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, pentru a fi distrusă ulterior.

Totodată, pompierii militari harghiteni au asigurat măsurile specifice de prevenire a unor eventuale situații de urgență pe timpul desfășurării unui eveniment public de amploare: Campionatul Național de Viteză în Coastă – Harghita Hill Climb Challenge, ce s-a desfășurat, sâmbătă, 25 iunie 2022, pe DJ138A care duce la stațiunea montană Harghita Băi.

În perioada de referință, au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența urșilor, în localitățile Odorheiu Secuiesc (6), Băile Tușnad (6), Bisericani (2), Toplița (4), Bălan (2).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

 În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy