ISU Harghita: Bilanțul zilei de ieri (02.04.2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. În acest sens, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în 10 situații de urgență înregistrate în județ.

Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au desfășurat acțiuni pentru localizarea și lichidarea celor 4 incendii, 3 dintre acestea fiind cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine și de depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, în municipiile Toplița și Gheorgheni.  

Marți, 02 aprilie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc în cooperare cu SVSU Sânmartin și Sâncrăieni au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din localitatea Sâncrăieni. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, pe circa 40 mp, cu pericol de propagare la întreaga casă și la o casă învecinată. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de conductori electrici defecți, au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 mp; s-a deteriorat pereții, tavanul și mobilierul mansardei, un uscător de rufe, parchetul, 5 geamuri și ușile interioare, pagube materiale evaluate la aproximativ 100.000 de lei.

De asemenea, eforturile au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților locale, salvatorii acționând prompt pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase:

– degajare copac căzut pe DJ 138, în localitatea Șicasău ( au intervenit pompierii civili din cadrul SVSU Suseni)

– degajare trei copaci căzuți pe firele electrice ale unul stâlp stradal, din comuna Ciucsângeorgiu (au intervenit pompierii civili din cadrul SVSU Ciucsângeorgiu);

– ⁠degajare brad căzut pe un bloc, fără pagube materiale, pe strada Revoluție din Decembrie, în municipiul Miercurea Ciuc (au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc);

– degajare copac căzut pe DN 13B, Vf. Bucin, au intervenit pentru degajare SVSU Suseni.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pe parcursul zilei de ieri, s-au înregistrat 4 solicitări pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 4 persoane aflate în dificultate.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy