ISU Harghita: Bilanțul zilei de miercuri, 29 iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri (29.06.2022), pompierii militari harghiteni au gestionat 8 situații de urgență, 3 dintre acestea fiind pentru stingerea incendiilor. Din totalul incendiilor care au avut loc ieri, 1 intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată, turbă), fiind afectate aproximativ 20 mp de teren, în municipiul Miercurea Ciuc, la ieșire spre Ciceu.

Ieri dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o firmă de construcții, în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Recoltei. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta mocnit, la nivelul podului, cu posibilitate de propagare la acoperișul imobilului. Datorită intervenției prompte și operative, arderea nu s-a extins și nu au fost înregistrate victime. În urma incendiului, au ars circa 2 mp din suprafața totală de 150 mp a podului, izolație din vată minerală, folie de protecție. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o un scurtcircuit electric.

Tot ieri, echipajele de pompieri ale Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Lueta au intervenit în jurul orei 16:30, în localitatea Lueta, unde au stins, în mai puțin de 30 minute, un incendiu izbucnit în dormitorul unei locuințe, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte camere ale casei. Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit, s-a soldat cu arderea mobilierului din dormitor și a unui televizor.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise mesaje de avertizare a populațieiprin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Toplița și Odorheiu Secuiesc.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Subunitățile operative ale ISU ”Oltul” Harghita rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy