ISU Harghita: Intervenție pentru salvarea victimei unui accident rutier produs pe DE 578

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În această dimineață, la ora 07.28, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe DE 578, între localitățile Racu și Mădăraș, eveniment soldat cu rănirea unei victime, aceasta rămânând încarcerată. La fața locului s-au deplasat de urgență, pompierii Detașamentului Miercurea-Ciuc cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și cu ambulanța de tip B2 a subunității. Pompierii militari au descarcerat victima din autoturismul avariat, rămasă captivă între fiarele contorsionate, predând-o echipajului SAJ cu medic, care a asistat-o medical, transportând-o ulterior, în stare de conștiență, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unei arderi de vegetație uscată, cauzată de jocul copiilor sub 6 ani cu focul, fiind afectate o suprafață de circa 200 mp și 10 ml gard din lemn. Echipajele SMURD au răspuns celor 8 solicitări, în urma cărora 8 persoane, cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme, au primit asistență medicală de urgență. Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, colegii noștri au intervenit și la o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD, în municipiul Gheorgheni.  

Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați gratuit aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy