ISU Harghita: Intervențiile pompierilor din prima zi a lunii februarie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au gestionat 10 intervenții; dintre acestea 7 au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 7 persoane aflate în dificultate, iar echipajele operative au intervenit cu promptitudine pentru stingerea a două incendii, precum și pentru o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor, în urma unui accident rutier, produs pe DE 578, pe raza localității Lăzarea.

Astfel, seara trecută, în jurul orei 20:20, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc și SVSU Praid au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat în deplasare, în zona Bucin, DN 13 B (km 19+600 m). În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta cu flacără, fiind localizat de către pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Praid, iar conducătorul auto s-a autoevacuat. Autoturismul a fost avariat în proporție de 90%, au ars mase plastice, cauciucuri și tapițerie, pagubele materiale fiind evaluate la aproximativ 14.000 lei. Cel mai probabil, acesta a fost provocat de un scurtcircuit electric.

Informare preventivă:

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

 – verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate;

 – nu faceți improvizații la instalația electrică;

– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

– verificați perioada de garanție a stingătorului din autovehicul.

Vineri, 02 februarie, în jurul orei 02:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la un container, pe strada Brașovului, din municipiul reședință de județ. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta în interiorul containerului, arzând deșeurile din plastic. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT,  privind prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Sânpaul, comuna Mărtiniș.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.  

                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy