ISU Harghita: Intervențiile salvatorilor din 4 septembrie 2023

0

Articol disponibil în: Română

Echipajele de pompieri salvatori harghiteni au fost la datorie ieri, 4 septembrie, intervenind în 11 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, stingerea unui incendiu și sprijinul acordat cetățenilor aflați în dificultate.

Astfel, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni și SVSU Ciumani au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, iar echipajele SMURD au intervenit la 7 solicitări de sprijin pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au gestionat cu promptitudine 3 situații destinate protecției comunităților: 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, în urma a 2 accidente rutiere produse pe DN 15 (Pasul Creanga) și DE 578, localitatea Siculeni, precum și 1 misiune pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, care bloca parțial un sens de circulație, pe strada Iancu de Hunedoara, în Miercurea Ciuc. 

De asemenea, pentru protecția populației, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Avrămești și Voșlăbeni.

În cursul serii trecute, pompierii Detașamentului Gheorgheni și SVSU Ciumani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ciumani, cel mai probabil din cauza centralei de încălzire neizolată termic corespunzător.

Cei 16 pompieri mobilizați la locul producerii evenimentului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind în aproximativ 35 de minute să stingă incendiul și să împiedice propagarea acestuia la camerele locuinței. În urma evenimentului, a ars izolația termică de pe suprafața boilerului. Paramedicii SMURD prezenți la fața locului au acordat îngrijirile necesare proprietarei locuinței, care a suferit un atac de panică.

Pompierii militari harghiteni atrag atenția cetățenilor asupra faptului că, în contextul temperaturilor mai scăzute înregistrate în ultimele zile, crește riscul producerii incendiilor provocate de exploatarea sistemelor de încălzire locală cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coşuri de fum deteriorate, necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din structura construcţiilor.

 Accesați portalul https://fiipregatit.ro/ și descărcați, gratuit, aplicația DSU din Google Play Store și AppStore pentru parcurgerea măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc!

                                                                          COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy