ISU Harghita: jurnal operativ al ultimelor 24 de ore (8 aprilie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, 08 aprilie a.c., 8  persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. În afara acestor situații, pompierii harghiteni au intervenit pentru stingerea a două incendii, din care o ardere necontrolată de vegetație uscată și deșeuri de material lemnos, în municipiul Toplița,zona Dealu Igeului,în urma căreiaa fost afectată o suprafață de teren de circa 3 hectare.

 Luni, în jurul orei 14:20, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc/Punct de Lucru Bălan și SVSU Sândominic au intervenit, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, în localitatea Sândominic. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească, pe o suprafață de circa 40 mp. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, evaluate la aproximativ 50.000 lei. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza unui conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată (scurtcircuit electric), au ars grajdul cu șură, 3 t de fân, 1 mc scândură, 1 mc lemne de foc și două motocositoare.

Pentru înlăturarea acestui risc, nu uitați să respectați următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile;
  • nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Siguranța dumneavoastră rămâne o prioritate pentru noi, astfel că și în perioada următoare pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată, gratuit, din App Store sau Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy