Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Misiunile desfășurate de pompierii militari în ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, 21 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, o misiune de asanare muniție neexplodată, precum și la o misiune de asistență persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD.

Miercuri după-amiază, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, SVSU Cristuru Secuiesc și SVSU Atid au intervenit, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Atid, sat Șiclod. La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat casa de locuit, pe o suprafață de aproximativ 115 mp. Colegii noștri au acționat de urgență pentru localizarea și stingerea incendiului, astfel încât flăcările au fost stinse, fără a fi înregistrate victime, ci doar pagube materiale. În urma incendiului, au ars: acoperișul din lemn, cu învelitoare din țiglă, mobilierul din cele 2 camere aflate la etaj, podul, dușumeaua; s-au degradat: pereții din piatră de la demisolul casei, pereții exteriori, utilaje agricole, instalația de apă și cea electrică. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. În urma intervenției pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 45.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 12.000 lei.

Ieri, 8 aprilie a.c., în jurul prânzului, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă din municipiul Toplița, strada Albinelor. La sosirea echipajelor de stingere, ardea materialul lemnos din jurul coșului de fum, cu pericol de propagare la acoperiș și la întreaga locuință. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat într-o oră, fără a fi înregistrate victime. În urma incendiului a ars tavanul, pe circa 1 mp; s-au deteriorat plafonul și un perete interior. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile de la coșul de fum deteriorat. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 30.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 2.000 lei.

Seara trecută, în jurul orei 22:00, echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a fost solicitat de un cetățean, care a descoperit un element de muniție în podul locuinței sale, din municipiul Odorheiu Secuiesc. Pirotehniștii au identificat elementul ca fiind un tub de proiectil calibru 100 mm, datând, cel mai probabil, din Primul Război Mondial și au detectat zona pe o suprafață de 20 mp, fără a mai descoperi altele. Elementul de muniție a fost ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii ulterioare.

Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unor urși în Băile Tușnad.

Pompierii militari harghiteni rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *