Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita – Misiunile desfășurate în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni au gestionat 37 de intervenții în diverse situații de urgență. Cea mai mare pondere din activitatea desfășurată de salvatorii harghiteni este reflectată în intervențiile pentru acordarea primului ajutor, 34 de persoane primind asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii. Primul dintre acestea a avut loc vineri dimineața, în satul Tămașu, comuna Dealu. Pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Dealu au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, iar în momentul sosirii lor la fața locului, flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, a fost găsită o persoană decedată, o femeie, în vârstă de 74 ani. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs de un cablu, conductor electric defect, neizolat corespunzător.

Tot în cursul zilei de vineri, 19 februarie a.c., a fost anunțat un incendiu la centrala termică a unei locuințe, din municipiul Miercurea Ciuc. Imediat, la fața locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de intervenție au constatat că incendiul cuprinsese acoperișul centralei termice și circa 20% din acoperișul garajului, cu posibilitate de propagare la casa din imediata apropiere.

O femeie, în vârstă de 48 de ani, a suferit un atac de panică, fiind asistată la fața locului de paramedicii SMURD, însă aceasta a refuzat transportul la spital. În urma incendiului, au ars: circa 3 mc material lemnos și centrala termică. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei.

Sâmbătă, 20 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un tomberon, pe strada Florilor, din municipiul Gheorgheni, care punea în pericol mașinile parcate din apropiere. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, flăcările au fost stinse în scurt timp, fără a fi înregistrate pagube.

În cursul zilei de duminică, 21 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Sântimbru. Ajunse la locul evenimentului, echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la circa 20 baloți de fân (350kg/buc.), depozitați pe câmp, cu pericol de propagare la o anexă gospodărească din lemn, aflată în vecinătate. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, flăcările au fost stinse în limitele găsite, în aproximativ o oră. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 8.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 2.500 lei.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *