ISU Harghita: Misiunile pompierilor din ultimele 48 de ore (19-20 septembrie 2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 19-20.09.2023, pompierii salvatori harghiteni au gestionat 19 intervenții în situații de urgență, dintre care 17  misiuni SMURD, 19 persoane fiind asistate medical. Totodată, ieri, 20 septembrie a.c., pompierii au intervenit și la 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe DN 13B, pe raza localității Praid, respectiv în localitatea Nicolești, comuna Frumoasa.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita recomandă celor care sunt martorii unui accident rutier, următoarele: NU VĂ PANICAȚI!
– Sunați la 112 și furnizați toate informațiile necesare operatorului, inclusiv numărul persoanelor implicate;

– Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului;
– Lăsați libere căile de acces pentru autospecialele de intervenție;

– Până la sosirea echipajelor de salvatori, mențineți contactul vizual cu victimele și evitați efectuarea manevrelor care pot afecta starea medicală a persoanelor afectate.

În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în localitățile: Sub Cetate (2) și Tulgheș (4).

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!

                                                            COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy