ISU Harghita: Misiunile zilei de ieri (14.06.2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 24 de ore,  pompierii militari harghiteni au intervenit în 8 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 2 copii și 5  persoane adulte au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

În afara acestor situații, pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Atid, au intervenit, seara trecută, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat, la o casă din comuna Atid, satul Crișeni. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință. În urma evnimentului a ars acoperișul casei, pe o suprafață de circa 40 mp, pierderile materiale fiind evaluate la 2.500 lei.

  Având în vedere faptul că utilizarea coșurilor de fum cu defecțiuni reprezintă una dintre cele mai întâlnite cauze la izbucnirea incendiilor de locuințe, vă reamintim următoarele măsuri de prevenire:

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– nu este permis ca în coșuri să fie zidite elemente combustibile ale acoperișului, planșeului;

– coșurile se prelungesc deasupra acoperișului cu 0,5 – 0,8 m;

– coșurile de zidărie vor fi permanent întreținute fără crăpături și curățate;

– este interzisă utilizarea acestora în stare netencuită.

Totodată, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățilr Lueta (2) și Joseni (2).

 În continuare, pompierii rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical s

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE  ȘI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy