Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

ISU Harghita: Nu-ți lăsa copilul singur în casă!

Foto: tion.ro

Sunt copii și sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! Este o realitate susținută de statistici și anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime în cazul manifestării unor astfel de evenimente. Cauzele acestor situații sunt multiple, începând de la mijloace de încălzire improvizate, manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcționează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea coșurilor de fum fără protecție, neetanșate sau obturate și care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheați în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice. Părintele sau tutorele trebuie să cunoască pericolul unor astfel de împrejurări pentru siguranța copiilor lor.

Un caz cu adevărat dramatic s-a întâmplat, ieri seară, în Timișoara. Patru destine au fost frânte mult prea devreme din cauza adulților care i-au lăsat nesupravegheați. Din nefericire, în urma incendiului, 4 copii cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani și-au pierdut viața, iar alte 5 persoane (4 adulți și un minor) au necesitat îngrijiri medicale.

La nivel naţional, în urma incendiilor produse la locuințe, în anul 2019, 8 copii au decedat, iar alți 27 au fost răniți. Din fericire, la nivelul judeţului nostru, nu au fost înregistrate anul trecut astfel de cazuri.

Totuşi, pentru evitarea unor astfel de evenimente, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată orice posibilitatea ca aceştia să-și pună viața în pericol. Totodată, în situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice sau orice altă sursă de încălzire.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *