Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Peste 35 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 2 noiembrie, pompierii militari harghiteni au intervenit în cazul a 34 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 38 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, dintre care 2 în urma unor accidente rutiere, produse în municipiul Gheorgheni, strada Kossuth Lajos și în satul Cetățuia, comuna Sânsimion.

În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Lunca de Sus, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie de lemne), în satul Păltiniș-Ciuc, comuna Lunca de Sus. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață  de aproximativ 20 mp. Pompierii au acționat cu două autospeciale de stingere, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia au ars circa 5 mc lemn de foc și magazia de lemne. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise. S-au salvat și protejat, în urma intervenției prompte, bunuri în valoare de 20.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 5.000 lei.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.