Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Peste 40 de situații de urgență au fost gestionate de pompieri în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, au fost înregistrate 44 intervenţii, dintre care 1 pentru stingerea unui incendiu și 43 cazuri SMURD (42 pentru acordarea primului ajutor și 1 misiune de descarcerare), fiind asistate medical 47 de persoane aflate în dificultate.

În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit, ieri dimineață, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință, în satul Târnovița, comuna Brădești, cauzat de coșul de fum necurățat de funingine.

Având în vedere temperaturile scăzute specifice acestei perioade, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență sporită la utilizarea mijloacelor de încălzire, să verifice coșurile de evacuare a fumului, să nu suprasolicite instalațiile electrice și să nu depoziteze materiale care se pot aprinde în imediata apropiere a sobelor, reșourilor, caloriferelor electrice, centralelor termice sau a altor surse de căldură.

De asemenea, întrucât în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 12 ianuarie, ora 10:00, sunt prognozate precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe arii restrânse vor fi condiții de formare a poleiului, recomandăm cetățenilor să evite drumurile pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Totodată, în perioada de referință, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în Miercurea-Ciuc.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.