ISU Harghita: Retrospectiva intervențiilor din ultimele 72 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 3 zile, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendii, din care o ardere necontrolată de vegetație uscată, în municipiul Gheorgheni, 4  intervenții în sprijinul comunităților: 3 misiuni de înlăturare a efectelor produse de vremea rea, în municipiul Odorheiu Secuiesc, precum și o misiune de deblocare ușă de apartament, în municipiul Gheorgheni.

Totodată, în zilele de marți, miercuri și joi, echipajele SMURD au asistat medical 23 de persoane cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița au intervenit, cu o autospecială, pe DN 15, zona Pasul Creanga, marți dimineața, în jurul orei 07:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion, eveniment cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la cabina capului tractor. Din fericire, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Pe lângă aceste intervenții, în cursul ultimelor trei zile, pentru informarea populației au fost transmise 8 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care au semnalat prezența urșilor în localitățile Toplița(2), Voșlăbeni(2), Izvoru Mureșului(2) și Băile Tușnad(2).

Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.   

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE     

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy