ISU Harghita: Retrospectiva intervenţiilor din ultimele zile ale anului 2021 şi primele zile ale noului an

0

Articol disponibil în: Română

În perioada 30.12.2021-02.01.2022, salvatorii harghiteni s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În ultimele patru zile, s-au înregistrat aproape 50 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SMURD, în municipiul Miercurea Ciuc, 2 misiuni de deblocare/salvare persoane, în municipiile Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor unui număr de 41 de persoane aflate în dificultate.

În ultima zi a anului 2021, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un camion de transport lemne, aflat în curtea unei locuințe din comuna Suseni. Forțele de intervenție ajunse în cel mai scurt timp la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta în interiorul cabinei, aceasta fiind distrusă în proporție de 80%. Incendiul a fost stins în limitele găsite și, cel mai probabil, a fost provocat de un scurtcircuit electric.

În aceeași zi, 31 decembrie 2021, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Voșlăbeni, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la 2 anexe gospodărești (afumătorie și șopron de lemne), în localitatea Voșlăbeni.

Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că ardea afumătoarea și acoperișul șopronului, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, cu pericol de propagare la casa și anexele învecinate. Pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în cel mai scurt timp, iar în urma acestuia nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei.

În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit la o misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma unor scăpări de gaze dintr-o conductă avariată, pe strada Sâmbătești din municipiul Odorheiu Secuiesc, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul distribuitorului de gaze și la 2 arderi necontrolate cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine, în comuna Leliceni, sat Fitod și Băile Tușnad.

Totodată, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs, în localitatea Praid.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy