Jandarmii montani au scos la drum patru turiști din Republica Moldova

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 5 ianuarie a.c., în jurul orei 16:15, jandarmii din cadrul Postului Jandarmi Montan Lacu Roșu au intervenit în sprijinul unei familii din Republica Moldova, sosită în vizită în județul Harghita.

 Astfel, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, o femeie a anunţat că, în timp ce se deplasau cu autoturismul dinspre stațiunea Lacu Roșu spre comuna Tulgheș, sistemul de navigație al mașinii i-a orientat pe un drum acoperit cu zăpadă. La un moment dat nu au mai reușit să-și continue deplasarea, moment în care au apelat la sprijin.

O patrula formată din 2 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu care executa o misiune în zona stațiunii, a fost direcţionată în căutarea persoanelor care au solicitat ajutor. Persoanele rătăcite, deoarece nu cunoşteau zona în care se aflau, nu au reuşit să dea indicii clare asupra locaţiei, dar în urma discuţiilor avute cu jandarmii montani şi operatorii S.N.U.A.U. 112 s-a reușit localizarea acestora, respectiv la aproximativ 6 kilometri de drumul național DN12C care face legătura între stațiune și municipiul Gheorgheni, pe un drum acoperit cu zăpadă.

Jandarmii au ajuns la faţa locului la ora 16:30, în zona numită Șaua Nyerges din judeţul Harghita. Aici, patrula de jandarmerie a găsit patru persoane, toate adulte, inclusiv femeia care a efectuat apelul la 112, toţi fiind într-o stare bună de sănătate.

S-a procedat la tractarea autoturismului cu ajutorul autospecialei Dacia Duster aflată în dotarea postului până la nivelul DN12C, de unde turiștii și-au continuat deplasarea spre comuna Vânători, via comuna Tulgheș, acolo unde sunt cazați.

 

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy