Jandarmii montani harghiteni, la datorie și în a doua zi de Crăciun

0

Articol disponibil în: Română

Jandarmii montani harghiteni sunt prezenți la datorie și în a doua zi de Crăciun, misiunea lor fiind siguranța turiștilor în zonele montane și pe traseele turistice din competență.

Chiar dacă foarte multe pârtii de schi sunt închise, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, jandarmii harghiteni sunt prezenți acolo unde acestea funcționează.

Astfel, jandarmii montani din stațiunea Borsec sunt prezenți atât în apropierea, cât și pe pârtia de schi, iar colegii din Praid sunt prezenți la Pârtia Bogdan, din apropierea localității, gata să acorde sprijin dacă va fi nevoie.
Jandarmii montani de la toate cele patru posturi din Băile Tușnad, Harghita Băi, Lacu Roșu și Borsec sunt prezenți pe traseele turistice, fiind pregătiți să contribuie la asigurarea climatului de normalitate civică, pentru ajutarea celor aflați în dificultate în zona montană a județului. Ei sunt în măsură să ofere informaţii referitoare la zonele considerate dificile şi care trebuie evitate, la modul corect de echipare şi de acţiune în caz de pericol.

Pentru mai multe informații referitoare la zonele de competență ale posturilor de jandarmerie montană din județ, vă recomandăm să vizitați modulul „JANDARMERIA MONTANĂ” de pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, unde puteți accesa informații referitoare la trasee turistice, pârtii de schi, starea vremii – prin accesarea unei aplicații, posturi montane cu date de contact și sfaturi referitoare la modul de comportare în zona de munte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy