JUDEŢUL ASISTAT AL ROMÂNIEI: 18% din populaţia din Harghita beneficiază de ajutoare alimentare europene

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Aproximativ 18% din populaţia judeţului Harghita primeşte ajutoare alimentare europene, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Potrivit datelor furnizate de prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, de ajutoarele alimentare europene beneficiază un număr de 57.536 de persoane, pachetele care vor fi distribuite în judeţ fiind de aproximativ 115.000.

Datele statistice arată că în prima tranşă pachetele cu alimente au ajuns în 15 localităţi ale judeţului, iar în a doua tranşă vor fi distribuite în alte 21 de localităţi, urmând ca până la finalul campaniei toate persoanele defavorizate să beneficieze de sprijin.

Prefectul Adrian Jean Andrei a declarat că numărul foarte mare de beneficiari, respectiv 18% din populaţia judeţului, arată că dezvoltarea economică a judeţului se află la un nivel redus, motiv pentru care autorităţile publice locale trebuie să facă mai mult în această direcţie.

Privind acest procent de beneficiar provenind din familii defavorizate, putem să facem o corelare cu gradul de dezvoltare economică redusă a judeţului, de aceea cred că principala misiune a autorităţilor publice locale este să propună programe şi strategii de dezvoltare durabilă a comunităţilor.

Potrivit legii, primesc ajutoare alimentare europene beneficiarii de ajutor social, de alocaţii de susţinere a familiei, şomerii înregistraţi şi cei cu indemnizaţie de şomaj în cuantum de până la 450 de lei, inclusiv, pensionarii cu pensii de până la 450 de lei, inclusiv, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate, dar şi persoanele fără venituri sau ale căror venituri lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană şi nu se încadrează în niciuna din categoriile anterioare.

Pachetele cu alimente conţin făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, diverse conserve, orez şi fasole boabe.

Sursa: obiectiv.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy