Hargita megye lakosságának 18%- a részesül uniós élelmiszersegélyben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megye lakosságának csaknem 18%- a részesül a Hátrányos Helyzetű Embereket Segítő Operatív Programon keresztül uniós élelmiszertámogatásban.

Adrian Jean Andrei prefektus által közölt adatok szerint 57.536 személy részesül uniós élelmiszertámogatásban, a szétosztott csomagok száma összesen 115.000.

A kimutatások szerint eddig a megye 15 helységébe juttatták el a csomagokat, a második szállítmányt további 21 helyiségben osztják szét, a kampány végéig minden rászorulóhoz eljut a segélycsomag.

A kedvezményezettek igen nagy száma, vagyis a megye lakosságának 18%- a, a prefektus szerint a megye alacsony gazdasági fejlődésére utal, amely helyzet megváltoztatása érdekében a helyi hatóságoknak többet kellene tenniük a helyi közösségekért időtálló fejlesztési programok és stratégiák kidolgozása által.

A törvény értelmében az élelmiszer-támogatásra a szociális támogatásban részesülők- szociális támogatás, családi pótlék, a segélyezett és nyilvántartásban lévő munkanélküliek 450 lejig, a súlyos fogyatékkal élők, a kisnyugdíjasok 450 lejig, valamint a 450 lej/fő/hónap jövedelemmel rendelkező, a fenti kategóriák egyikébe sem tartozó személyek jogosultak.

Az élelmiszercsomagok lisztet, kukoricalisztet, száraztésztát, olajat, cukrot, konzerveket, rizset és szárazbabot tartalmaznak.

Forrás: obiectiv.info

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy