Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita are prefect

Joi, 1 aprilie 2021, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către prefecții și subprefecții numiți în funcție în mai multe județe.

Prin hotărâri ale Guvernului, începând cu data de 1 aprilie 2021, au fost numiți în funcția de prefect domnul Iordache Silviu în județul Buzău, domnul István Ráduly în județul Covasna și domnul Szabó Zsolt în județul Harghita. În funcțiile de subprefect, au fost numiți următorii demnitari: domnul Holban Viorel, domnul Buși Sebastian-Nicolae și domnul Budai Richard-Tiberius la nivelul Municipiului București, domnul Stauder Rudolf în județul Maramureș și domnul Drăgănescu Ovidiu-Virgil în județul Timiș.

Szabó Zsolt, noul prefect al județului Harghita, este profesor de Limba şi literatura română în municipiul Gheorgheni și membru PLUS din 2020.

sursa foto: Facebook

„Vreau să vă asigur că voi veghea la respectarea legalităţii în judeţul Harghita şi niciodată nu voi cere unei instituţii publice să îşi depăşească atribuţiile conferite de lege, convins fiind că în momentul în care o instituţie publică îşi depăşeşte atribuţiile prevăzute în lege, cu siguranţă va genera conflicte pe care nu ni le dorim niciunii dintre noi. Îmi doresc să fiu un factor de uniune şi nu de dezbinare, un factor de echilibru şi stabilitate pentru judeţul Harghita, iar împreună cu reprezentanţii întregii clase politice, atât cât îmi permite funcţia, să canalizez toate eforturile pentru dezvoltarea judeţului şi pentru binele locuitorilor săi”, a declarat Szabó Zsolt, citat de Agerpres

Szabo Zsolt are 38 ani, este din 2004 profesor titular de Limba şi literatura română şi limba engleză la Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” din Gheorgheni, iar din noiembrie 2020 este şi profesor asociat la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca.

Timp de aproape trei ani, între 2017-2020, Szabo Zsolt fost lector de limba română la Universitatea de Ştiinţe din Szeged, Ungaria, având ca responsabilităţi predarea şi promovarea Limbii, Literaturii şi Civilizaţiei române, dar şi metodica predării limbii române ca limbă străină.

Szabo Zsolt este doctor în filologie şi este autor şi coautor al mai multor cărţi şi publicaţii.

Amintim că noul prefect al județului Harghita a candidat anul trecut pentru funcția de primar al municipiului Gheorgheni.

Ministrul Lucian Bode a transmis noilor prefecți și subprefecți următorul mesaj:   „Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă. Veți veghea la respecta  rea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României. Funcțiile de prefect și de subprefect, pe care le veți ocupa începând de azi, sunt funcții încărcate de responsabilitate, atât față de comunitățile pe care le conduceți, cât și față de Executiv, în fața căruia veți răspunde. Obiectivul principal care trebuie să vă ghideze acțiunile atât dumneavoastră, cât și întregului aparat din subordine, este satisfacerea intereselor comunităților și ale cetățenilor prin asumarea deplină a rolului constituțional pe care îl aveți. Vă rog să fiți foarte conștienți de sarcinile care vă revin, iar monitorizarea pe care o voi face va fi foarte strictă. Vă urez mult succes în activitate!”

La eveniment, care a avut loc în sistem videoconferință, au luat parte și Secretarii de stat, doamna Irina Alexe și dr. Raed Arafat.

surse: AGERPRES, MAI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.