Județul Harghita, din nou sub avertizare de vreme rea

0

Articol disponibil în: Română

Sfârşitul de weekend vine cu noi avertizări de la meteorologi. Duminică, între orele 12:00 şi 23:00, județul Harghita se va afla sub Cod Portocaliu de ploi torențiale.

 

COD PORTOCALIU

 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate
Interval de valabilitate: 3 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 23:00
Zone afectate: conform textului și hărții

În zonele de munte și în nord-vestul Olteniei vor fi averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

COD GALBEN

În acelaşi interval, în zonele de deal și munte, precum și în Transilvania și local în Oltenia, Moldova și nord-vestul Munteniei, intră în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat și în restul țării.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy