Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, inclus în traseul Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect pelerinaj care va porni din Drobeta-Turnu Severin, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna. Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social.

Via Transilvanica este despre ceea ce purtăm în suflet, despre locuri, oameni și istorie, este felul în care ne-am propus să onorăm Centenarul Marii Uniri, încurajând cât mai mulți oameni să își recunoască țara la pas.

Proiectul va consta în amenajarea a 1.000 de km de traseu ce va străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava și va oferi celor care vor dori să îl parcurgă oportunități culturale, sportive și de relaxare.

Traseul care va fi amenajat are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Inițiatorii vor căuta să prezente cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului.

Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape.

Ultramaratonistul Tibi Useriu pune umărul la dezvoltarea proiectului Via Transilvanica în calitate de ambasador, și își testează din nou limitele alergând 700 km la Yukon Arctic Ultra, cursă care se desfășoară în Canada și unde temperaturile pot ajunge chiar și la -50 de grade Celsius.

Sunt Tibi Ușeriu și alerg pentru Via Transilvanica și România. Prin efortul meu, al Asociației Tășuleasa Social, al voluntarilor și partenerilor noștri care mă susțin doresc să transmit un mesaj simplu: se poate! Se poate să realizezi ce îți dorești, doar cu efort susținut și cu ajutor, în echipă. Se poate să realizăm împreună Via Transilvanica. Eu alerg pentru acest drum care va fi al României. Vă rog pe fiecare dintre voi să contribuiți la realizarea acestui proiect frumos. Celor care vor vorbi despre ce am facut împreună nu o sa le ajungă toată viața! 

Pe parcursul cursei veți găsi aici update-uri și informații noi, pe măsura ce acestea vor fi comunicate de către organizatori. Țineți aproape de noi. Vă multumesc din suflet tuturor pentru susținere!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.