Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Județul Harghita, sub Cod Galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod Galben de vânt puternic, astfel: 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 6:00 – 18 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari
Zone afectate: zona de munte

În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 8:00 – 18 februarie, ora 6:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: nord-vestul țării

În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.
Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.