Kelemen Hunor, în presa ungară: „Maghiarii din România sunt de acord cu politicile naţionale lansate de guvernul ungar”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Maghiarii care trăiesc în Transilvania sau peste hotarele Ungariei aprobă politicile naţionale lansate de guvernul Ungariei în ultimul deceniu, lucru confirmat de voturile exprimate în străinătate, a declarat Hunor Kelemen, preşedintele UDMR pentru cotidianul ungar Magyar Nemzet,  informează MTI .
Sursa foto: Inquam Photos / Ghiță Porumb (g4 media.ro)
Într-un interviu publicat marţi de cotidianul Magyar Nemzet, Kelemen Hunor a menţionat că numărul voturilor prin corespondenţă a sporit cu 24% faţă de alegerile precedente, de acum patru ani, şi a crescut ,de asemenea, prezenţa la vot la consulatul Ungariei.

Acesta a precizat că maghiarii din Transilvania care deţin şi cetăţenia ungară au o şansă de a-şi exprima opinia despre atitudinea guvernului ungar faţă de comunităţile de maghiari din afara graniţelor.

Sprijinul pentru Fidesz peste hotare s-a apropiat de 94%, a spus el, ceea ce confirmă că maghiarii din afara graniţelor aprobă schimbările în politicile guvernamentale ungare privind etnicii maghiari din străinătate din ultimul deceniu şi mai mult.

El a adăugat că victoria cu două treimi este importantă, deoarece oferă o legitimitate solidă într-o perioadă dificilă.

Referitor la raporturile româno-ungare, liderul UDMR a spus că formarea unui nou guvern ungar poate impulsiona relaţiile bilaterale: „Acest lucru este tot mai important pentru că există un război într-o ţară vecină şi totul se va schimba în jurul nostru în anii care vin’.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy