La Miercurea Ciuc a început reconstrucția pasajului peste calea ferată

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Primăria municipiului Miercurea Ciuc a anunțat marți dimineață, 26 aprilie, că s-a închis traficul rutier și pietonal pe pasajul peste calea ferată, fiind începută reconstrucția podului. Pe durata lucrărilor traficul este deviat.

Odată cu devierea traficului, executantul lucrărilor a început îndepărtarea stratului asfaltic și  parapetelor, precum și intervențiile premergătoare privind îndepărtarea diferitelor cabluri suspendate pe pod.

Traficul din zonă a suferit următoarele modificări: pasajul subteran din prelungirea străzii Băilor este deschisă circulației pietonale. Se va putea circula cu mașinile pe strada Poieni și  pe drumul de ocolire pentru a evita podul, iar pe durata lucrărilor,  pe strada Uzinei Electrice, mașinile sub 3,5 tone pot circula din nou în ambele sensuri. Se planifică amplasarea unor semafoare temporare la pasajul sub calea ferată aflat lângă benzinăria MOL.

Autobuzele care circulă pe Linia maro (nr. 6) spre Ciba și pe Linia neagră (nr. 7) spre Harghita-Băi vor continua să preia călători din stațiile Arta, Fabrica de bere și strada Poienii, dar din cauza devierii circulației, orele de sosire și de plecare în anumite stații se vor modifica. Mersul autobuzelor este disponibil AICI.

Construită în 1974, podul de 198 de metri lungime a suferit renovări majore în 1994 și 2006, dar o nouă renovare nu ar satisface necesitățile actuale. Motiv pentru care Primăria Miercurea Ciuc a depus o cerere de finanțare la Uniunea Europeană pentru reconstrucția acesteia. UE oferă 17,24 milioane de lei sub formă de granturi de mobilitate, dar în condițiile în care prețurile în domeniul construcțiilor au scăpat de sub control, această sumă reprezintă doar o treime din totalul investiției, care se estimează că va ajunge la 48,7 milioane de lei. Contractul de execuție a fost semnat cu firma Strabag SRL.

Cea mai vizibilă schimbare va fi o creștere a lățimii podului: carosabilul va avea o lățime de 7,80 metri (două benzi), cu o balustradă și o bordură de 70-70 de centimetri pe ambele părți, urmate de 2,5 metri de trotuar și pistă pentru bicicliști pe ambele părți, și de o barieră de 30-30 de centimetri pe margini. Pilonii de susținere nu vor fi demolați, ci doar consolidați și pe ei vor fi amplasate grinzi prefabricate din beton. Iluminarea va fi asigurată de 42 de becuri LED montate pe stâlpi înalți de 9 metri.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy