Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Liderii maghiarilor se delimitează de șovinii care au acoperit cu saci negri crucile din cimitir. Acțiunea este considerată ”o provocare”

Consiliul Regional al Aleșilor Locali din județele Harghita, Covasna și Mureș consideră că acoperirea, cu saci negri, a crucilor amplasate de administrația locală a orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul din Valea Uzului este o provocare și se delimitează atât de acțiune, cât și de persoanele care au comis-o.

Avem convingerea că această acțiune a avut ca scop discreditarea comunității maghiare din România și distragerea atenției de la ilegalitățile autorităților locale din Dărmănești.

Liderii comunității maghiare din România nu au recurs, nici astăzi, și niciodată în ultimii treizeci de ani, la instrumente care contravin principiilor democratice, care încalcă drepturile sau aduc afront demnității unei comunități. Insinuarea, conform căreia UDMR ar avea orice legătură cu această acțiune condamnabilă, este inacceptabilă.

Facem apel la toți cetățenii, indiferent de etnie, să nu lase loc incitării la ură. Somăm administrația locală a orașului Dărmănești să înlăture monumentele amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului, a transmis Antal Árpád, în numele Consiliul Regional al Aleșilor Locali din cele trei județe.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *