Lista de sarcini a politicienilor secui

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Borboly Csaba și alți politicieni secui au participat la SIC Fest în data de 13 august, unde au votat pentru Lista de sarcini a politicienilor secui. Borboly Csaba și acești politicieni au luat parte la o discuție de masă rotundă, subiectul fiind alegerile locale: „Înainte și după alegeri”. Această listă conține 20 de puncte și a fost numită „cel mai important document” de către Borboly Csaba.

Lista:

 1. Oprirea cetățenilor de a emigra/ convingerea lor de a se întoarce în țară: Au apărut mari probleme pe piața muncii din zonă, care afectează maghiarii de aici. Trebuie creat un capital care va atrage persoanele care lucrează în străinătate. Acești oameni trebuie să se întoarcă ACASĂ, pentru a păstra tradițiile și cultura.
 2. Crearea unei platforme pentru tineri, unde aceștia vor fi capabili să găsească orice informație la un loc care are legătură cu ei: O mare problemă o constituie faptul că sunt multe posibilități oferite de UE, dar tinerii nu le găsesc. Prin această platformă vom da posibilitatea tinerilor de a găsi aceste informații.
 3. Accent mai mare la alegerea profesiei
 4. Cursuri pregătitoare pentru orice vârstă la nivelul potrivit: Criza învățământului: tinerii nu se mai întreabă doar”ce să învăț?” ci „de ce să învăț?”. Din acest motiv la aceste cursuri nu sunt participanți. Ar fi mai eficient dacă aceste cursuri ar avea loc în funcție de vârstă, iar tinerii trebuie să învețe să se folosească de posibilitatea reprofilării.
 5. Oferirea unei alternative în fața muncii din străinătate
 6. Crearea unei baze de date despre cetățenii care emigrează pentru a-i putea contacta mai ușor
 7. Motive pentru a rămâne acasă: Sunt multe posibilități și pentru cei care rămân în țară, dar majoritatea nu știu de acestea. Sunt multe exemple bune pentru tineri, care pot fi o motivație pentru a alege să rămână acasă.
 8. Centre pentru tineri, voluntariat, atragerea tinerilor în politică
 9. Asigurarea unui fond de bani de încredere: Acordarea nu doar a creditelor bancare pentru tinerii întreprinzători, ci și din partea composesoratelor.
 10. Politică de tineret orizontală
 11. Fondurile europene trebuie să fie accesibile pentru oricine, mai ales pentru tineri
 12. Școli profesionale: sunt foarte multe locuri de muncă care necesită o școală profesională, din acest motiv primăriile ar trebui să se implice mai mult pentru a asigura condiții bune în școlile profesionale.
 13. Consultații permanente între organizațiile regionale și naționale de tineret
 14. Este importantă susținerea comunicațiilor UDMR-ului în ceea ce privește tinerii
 15. Deciziile în legătură cu tinerii trebuie să aibă loc la nivel de Consiliu Județean
 16. În scopul de a convinge tinerii să rămână acasă este nevoie de o inițiativă legislativă
 17. Animalele și plantele din Ținutul Secuiesc trebuie remutate și replantate
 18. Trebuie să ne preocupăm mai mult de construcțiile vechi, trebuie să avem mai mare grijă de acestea
 19. Susținerea sportului
 20. Trebuie create mai multe programe pentru tinerii talentați în artă
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy