Liviu Dragnea, solicitat de românii din Covasna și Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

dragneaMai multe organizații nonguvernamentale din județul Covasna îl acuză pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, că ‘batjocorește’ drapelul național al României și ‘umilește’ românii prin refuzul de a arbora, definitiv, tricolorul românesc pe turla Primăriei.

Reprezentanții acestora menționează, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES, că ‘au luat la cunoștință cu indignare’ faptul că Primăria a înlăturat steagul tricolor de pe turla Primăriei a doua zi după sărbătorirea a 73 de ani de la eliberarea orașulului Sfântu Gheorghe de sub ocupație străină, gest pe care îl consideră ‘reprobabil și jignitor la adresa memoriei eroilor Armatei Române’.

Reprezentanții societății civile românești din municipiul Sfântu Gheorghe îi solicită președintelui Partidului Social Democrat, care este ‘atât de preocupat de respectarea drepturilor minorităților naționale’, să-l determine pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, membru în conducerea UDMR, să respecte ‘legile țării, simbolurile naționale și memoria colectivă a românilor’.

De asemenea, solicită tuturor primarilor orașelor și municipiilor din țară, societății civile românești din țară și din și liderilor de opinie să ia atitudine față de ‘perpetuarea stării de umilire a memoriei eroilor Armatei Române și românilor din Sfântu Gheorghe, din județul Covasna și din întreg spațiul românesc’.

Acesta este semnat de Asociația Națională a Veteranilor de război — filiala Covasna, Asociația Națională Cultul Eroilor ‘Regina Maria’ — filiala Covasna, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MapN, MAI și SRI, filialele Covasna, Liga Cultural-Creștină ‘Andrei Șaguna’, Fundația ‘Mihai Viteazul’, Despărțământul ASTRA Covasna — Harghita, Centrul European de Studii Covasna-Harghita, Asociația Pedagogilor Români din Județul Covasna, Fundația Națională Neamul Românesc și Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

Agerpres

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy