Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Localurile din mai multe localități din Harghita, închise din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, a decis joi, 8 octombrie, închiderea, în perioada 9-23 octombrie, a barurilor, discotecilor, cluburilor şi operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, în 13 localităţi, unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Astfel, timp de două săptămâni, nu este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci în Brădeşti, Cârţa, Ciumani, Dăneşti, Gălăuţaş, Mădăraş, Miercurea-Ciuc, Mihăileni, Păuleni Ciuc, Racu, Sânmartin, Siculeni şi Vlăhiţa.

De asemenea, se interzice activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia agenţiilor de pariuri şi loteriilor unde se eliberează bilet, caz în care se impune respectarea regulilor de distanţare şi măsurilor de siguranţă sanitară.

În  cele 13 localităţi se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Măsura se aplică pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, pe o raza de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ.

De asemenea, concertele, spectacolele, târgurile, bâlciurile sau evenimentele sportive se pot desfăşura doar cu condiţia respectării măsurilor de distanţare şi siguranţă sanitară în vigoare, iar organizarea sărbătorilor religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă.

În localităţile unde se impun restricţiile, autorităţile locale au obligaţia de a efectua lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare.

Hotărârea nr. 26/2020 a C.J.S.U. Harghita privind instituirea de măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu COVID-19 poate fi consultată aici.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.