Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate

3

Articol disponibil în: Română

Începusem să vă povestim în câteva articole anterioare despre problema termoficării din Gheorgheni. Investigând ce se întâmplă cu sumele fabuloase pe care le plătesc cetățenii din acest oraș pentru agentul termic, am dat peste o problemă cu adevărat gravă.
Deși în Gheorgheni este gaz metan la majoritatea centralelor de cartier, cetățenii nu pot să se racordeze sub nicio formă la această resursă, fiind obligați să plătească 381 lei pe gigacalorie, în timp ce la București, unde salariile sunt și de trei ori mai mari ca la Gheorgheni, gigacaloria costă doar 186 lei.
Discutând cu persoane din Gheorgheni am întâlnit câteva cazuri de persoane care beneficiau de resursele financiare necesare branșării individuale la gaz, au contactat compania de gaz, dar când să obțină avizele de la primărie totul s-a blocat.
Din ce ne-au povestit cei care ar fi vrut să aibă acces la gazul metan, neoficial, au fost informați că există o înțelegere între municipalitate și E-Star pentru ca cetățenilor să nu li se permită racordarea individuală pentru ca firma de termoficare să facă profit.
Nu știm dacă să dăm crezare sau nu cetățenilor care au vrut să se racordeze, dar să existe gaz metan într-un oraș și populația să nu fie racordată în mod individual, este cel puțin foarte suspect. La fel de suspect este faptul că nu am găsit nicăieri nici un indiciu că vreo instituție a statului ar fi cercetat această anomalie, semn că undeva miroase tare a corupție la un nivel greu de imaginat pentru omul de rând din Harghita.
În curând vă vom prezenta pe larg și argumentat cu dovezi ce se află în spatele afacerii E-Star, care aparent pare un SRL nevinovat ce a avut un contract cu primăria Gheorgheni. Vă garantăm că ce veți vedea vă va lăsa fără cuvinte iar instituțiile statului din Harghita vor începe să se bâlbâie.

3 Comentarii
 1. SÁNDOR Ernő István spune

  „Din ce ne-au povestit cei care ar fi vrut să aibă acces la gazul metan, neoficial, au fost informați că există o înțelegere între municipalitate și E-Star pentru ca cetățenilor să nu li se permită racordarea individuală pentru ca firma de termoficare să facă profit.”
  Hai, oameni buni, ne jucăm de-a gazetarii ? Surse neoficiale, informaţii neoficiale… (Să nu mai pomenesc de virgula aflată în plus, din cuza căreia până şi gazul metan devine neoficial),,, Unde v-aţi adresat să aveţi cele trei surse de verificare a unei ştiri ? Oamenii v-au dat o informaţie: bine. Mai rămân două surse: E-Star şi Primăria. Ce v-au declarat aceste surse ? Este la mintea oricui care ştie ceva gazetărie că trebuie consultate şi celelalte părţi. Sau este mai important pseudosenzaţionalul decât veridicitatea ?

  ADMIN: Urmăriti subiectul ca vin si toate dovezile … stati linistit.

  1. SÁNDOR Ernő István spune

   OK 🙂

 2. judas spune

  Alte prostii , mai puteti?

  ADMIN: Ce vreti sa spuneti ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy