Love Life: afla secretele unei relatii fericite si durabile

0

Articol disponibil în: Română

Toata lumea isi doreste sa-si intalneasca sufletul pereche si sa aiba parte de o poveste de dragoste ca in filme, fara a depune, insa, niciun efort!

In realitate, insa, viata bate filmul, iar legatura sentimentala dintre doi oameni poate fi mai frumoasa decat si-au imaginat, daca ambii parteneri intretin, cu gesturi mici sau mari, iubirea dintre ei. Bineinteles, dupa un timp, relatia nu va mai fi la fel ca la inceput, dar acest lucru nu inseamna ca nu va fi una fericita! Dimpotriva, ea se va transforma intr-una mai puternica, mai profunda, care va depasi barierele timpului! In cazul in care esti implicat intr-o poveste de dragoste si iti doresti ca aceasta sa nu se termine niciodata, este bine sa tii cont de sfaturile specialistilor si a celor mai experimentati, pentru a te bucura, pana la sfarsitul vietii, de clipe minunate alaturi de partenerul sau partenera ta!

Iata care sunt cele mai importante lucruri intr-o relatie de durata

 

  • Dragostea

 

Bineinteles, nicio legatura amoroasa nu va trece testul timpului daca intre parteneri nu exista dragoste. Insa, nu este suficient sa stii ca iubesti, ci sa-i arati celui de langa tine, ori de cate ori ai ocazia, ca sentimentele tale nu au disparut si ca il pretuiesti la fel de mult. Acest lucru este usor de facut, prin gesturi mici: ajutorul la treburile casnice, un sfat util cand celelalt are nevoie, participarea la diverse activitati impreuna, un cadou oferit fara nicio ocazie speciala, acordarea sprijinului in orice aspect al vietii, etc.

 

  • Acceptarea

 

Se spune ca un om nu se va schimba radical, mai ales dupa ce a atins pragul maturitatii, decat in momentul in care acesta decide ca o anumita atitudine nu se mai potriveste cu idealul sau. Este normal sa iti doresti ca cel de langa tine sa evolueze, insa trebuie sa intrebi tot timpul daca schimbarea este benefica pentru el, pentru cuplu sau doar pentru tine. In plus, lucrurile mici, care nu afecteaza in mod direct relatia si care nu te ranesc nu ar trebui sa devina subiect de discutie. De exemplu, daca iubitul tau obisnuieste sa urmareasca partidele de fotbal din Europa League alaturi de prietenii sai, nu trebuie sa te superi, ci sa accepti ca aceasta este placerea lui. De asemenea, daca esti barbat, iar iubita ta are o pasiune pentru pantofi si isi mareste constant colectia, fara sa dea peste cap bugetul comun, nu ar trebui ca acest lucru sa te deranjeze.

 

  • Increderea

 

Fara incredere, nu poate exista niciun fel de relatie, nici de prietenie, nici de colegialitate, nici de iubire. Daca cel de langa tine nu ti-a dat motive sa te indoiesti de vorbele sau faptele lui, nu o face. Suspiciunea nu aduce nimic bun, decat frustrari si resentimente. Desigur, este foarte important sa oferi si sa primesti sinceritate, pe tot parcursul relatiei.

 

  • Comunicarea

 

Aici, nu este vorba despre discutiile superficiale, ci despre o comunicare onesta si deschisa, chiar si in situatiile incomode. Aproape orice problema poate fi rezolvata daca amandoi sunteti dispusi sa vorbiti, sa spuneti direct, insa pe un ton placut, ceea ce va deranjeaza sau ce va doriti unul de la celalalt. Unul dintre secretele relatiilor fericite, de durata, este atentia acordata cuvintelor si modului in care acestea sunt rostite. Jignirile, sarcasmul si ironia nu trebuie sa isi faca aparitia, nici macar intr-o cearta.

 

  • Echilibrul

 

O relatie sentimentala trebuie sa fie un parteneriat, bazat pe o relatie de egalitate. Insa, multe persoane percep in mod gresit acest echilibru. In loc sa privesti legatura voastra ca pe una in care zilnic fiecare trebuie sa ofere 50-50 pentru a atinge idealul, incarca altceva: accepta faptul ca exista zile bune si zile proaste in viata oricarei persoane, iar atunci cand cel de langa tine nu poate oferi mai mult 20%, asigura tu restul de 80%, si invers. In acest fel, asteptarile sunt mai realiste, presiunea dispare, iar aparitia frustrarilor poate fi impiedicata.

 

  • Prietenia si respectul

 

In perioadele cele mai grele, prietenia si respectul sunt cele care va vor tine impreuna si care nu va vor da voie sa renuntati. In plus, o relatie de amicitie, pe langa legatura amoroasa, asigura momentele simple de fericire, de care toata lumea are nevoie. Fa-ti partenerul sa rada mereu, ajuta-l sa ia cele mai bune decizii in domeniile importante pentru el, indiferent daca acestea sunt in conformitate cu ceea ce tu iti doresti sau nu, acorda-i libertatea de a face lucrurile care ii aduc satisfactie si implinire si vei observa aprecierea sa profunda.

Desi unele persoane considera ca cele mentionate presupun un efort foarte mare, de fapt, acestea vin natural atunci cand doi oameni isi doresc, cu adevarat, sa ramana impreuna. Obtinerea oricarui lucru important presupune si munca, insa rezultatul depaseste, de cele mai multe ori, chiar si cele mai optimiste asteptari!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy