Ludovic Orban a fost desemnat premier. Kelemen Hunor, precizează: Nu vom da un cec în alb niciunui guvern

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Președintele Klaus Iohanis l-a desemnat în funcția de prim-ministru al României pe Ludovic Orban.

Am decis să-l desemnez premier pe domnul Ludovic Orban. Este președintele PNL, cel mai mare partid din opoziție și promotorul principal al moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că își asumă guvernarea în această perioadă de tranziție. Sper ca toate partidele parlamentare să înțeleagă că suntem în criză politică și este nevoie ca acest guvern să fie instalat cât mai rapid pentru că orice zi în care Cabinetul Dăncilă rămâne la putere este o zi pierdută pentru România. Am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de rezolvarea tuturor chestiunilor importante. Îi doresc premierului desemnat mult succes, inspirație în formarea guvernului și în negocierea voturilor pentru învestitură!

În urma deciziei președintelui țării, Kelemen Hunor a reacționat și a precizat că UDMR ”nu va da un cec în alb niciunui guvern”.

Nu vom respinge pe nimeni dar nici nu vom promite sprijin până când nu vom cunoaște programul de guvernare, numele miniștrilor și măsurile care se pregătesc. În niciun caz nu vrem un guvern care să emită ordonanțe de urgență în domeniile justiției, al legilor electorale și al administrației publice.

Cerem folosirea mai eficientă a fondurilor europene! Guvernul nou trebuie să inițieze realocarea sumei de 2 miliarde de euro din Programul Operațional Infrastructura Mare spre Programul Operațional Regional. Asta ar însemna ca toate județele României să beneficieze în medie de 50 de milioane de euro pentru finanțarea și finalizarea proiectelor pregătite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy