Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Maghiarii din Harghita îi ajută pe cei din Ungaria sau invers?

Aparent, vedem periodic tot felul de informații din care se înțelege că cei din Ungaria îi ajută cu diverse lucruri și chiar cu banii pe maghiarii din Harghita, însă analizând lucrurile în contextul general, situația nu mai este așa.

Investigând diverse suspiciuni despre afaceri ale unor firma din Ungaria în Harghita și unele achiziții de terenuri făcute tot în interesul unora din Ungaria am ajuns la concluzia că maghiarii din Ungaria sunt cei mai câștigați din punct de vedere financiar din relația cu minoritarii maghiari din România. Dacă mai punem la calcul că cei din Ungaria se folosesc și de voturile celor din România, deja situația devine mult mai clară.

Pe de o parte vin unii politicieni din Ungaria și investesc niște bani în activități de caritate prin Harghita, dar prin spate, aceiași politicieni fac în Harghita niște afaceri foarte profitabile, obținând profituri uriașe și punând mâna pe niște terenuri foarte valoroase pe care le achiziționează la prețuri foarte mici, profitând de sărăcia fraților lor maghiari din Harghita.

Din această afacere, din care unii din Ungaria face foarte mulți bani, nu au de câștigat decât câțiva lideri ai maghiarilor din România care ajung să ocupe funcții și să se îmbogățească în timp ce restul populației maghiare din Harghita trăiește după cum bine știe toată lumea.

Ar fi frumos să vedem politicieni maghiari din România cum se zbat facă rost de terenuri pe care să își construiască case tinerii maghiari din România, căci momentan avem suspiciuni că se zbat să facă rost de terenuri doar pentru ei și pentru alți politicieni sau oameni de afaceri din Ungaria.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.