Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Maghiarii nu mai răspund prezent la chemarea clasei politice

Ultimele incidente de la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului au arătat adevărata valoare a clasei politice maghiare. În dorința de a ieși nu evidență cu un nou scandal unii politicieni maghiari au decis să facă ei ceva zarvă și circ pe tema unui cimitir, unde sunt îngropați eroi români și maghiari.

Dincolo de ideea foarte proastă de a vrea o dispută pe tema unui cimitir, politicienii maghiari veniți la fața locului nu au reușit să convingă maghiarii să li se alăture. Cele câteva zeci de maghiari care și-au însoțit liderii la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului erau în mare parte angajați din instituțiile coordonate de UDMR, activiști politici și câțiva naivi care mai credeau în vorbele politicienilor maghiari care, să ne înțelegem foarte clar, nu sunt cu nimic mai presus sau mai prejos decât politicienii români. Toți sunt din același aluat. Acest fenomen se vede de la un an la altul, când la orice eveniment organizat de clasa politică maghiară, etnicii maghiari sunt din ce în ce mai puțin prezenți. Asta înseamnă că oamenii din Harghita s-au săturat de aceleași scandaluri, instigării, promisiuni și minciuni cu care politicienii maghiari încearcă să distragă atenția de la adevăratele probleme cu care se confruntă maghiarii din Harghita.

Politicienii maghiari și cei români ar trebui să înțeleagă că oamenii care îi votează au nevoie în primul rând de un sistem de sănătate cu spitale în care să nu mori cu zile, au nevoie de străzi pe care să meargă fără să își rupă mașină, au nevoie de o justiție în care să aibă încredere, locuri de muncă bine plătite ca să iasă din sărăcie.

După ce politicienii maghiari și români vor rezolva aceste probleme principale ale maghiarilor și românilor abia atunci au dreptul se apuce de făcut scandal, circ sau orice le mai trece celor din cap. Atât maghiarii cât și românii au alte priorități de cât politicienii care îi reprezintă.

Exemplul de ieri de la Valea Uzului este unul elocvent în care maghiarii au fost de niște politicieni și s-au prezentat în număr foarte mic pe când românii, neorganizați politic s-au strâns în număr foarte mare. Cu siguranță, dacă românii ar fi fost chemați la Valea Uzului un partid politic nu ar fi venit nici 10% din cât au fost deci, implicarea factorului politic descurajează și scârbește atât pe maghiari cât și pe români.

Clasa politică în totalitate a decăzut în ochii maghiarilor și românilor. Politicienii maghiari ar trebui să înțeleagă că se așteaptă altceva de la ei și asta s-a văzut în numărul mic de maghiari care au răspuns la chemarea politicienilor UDMR. Maghiari așteaptă de la UDMR spitale, transport în comun civilizat, justiție care se funcționeze, locuri de muncă bine plătite și liniște. Scandalurile nu sunt o prioritate pentru maghiarii din România.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *