Maraton Sacru pentru Valori Creştine şi Pace

0

Articol disponibil în: Magyar Română

maratonPentru prima dată, Asociaţia Via Mariae va organiza un maraton „sacru” în data de 14 august. Această demonstraţie acoperă 7 judeţe şi vor fi 8 puncte de sosire: Şumuleu Ciuc, Mănăstirea Doamnei din Moglăneşti Topliţa (HR) , Vârful Perkő (CV) , Călăugăreni (MS), Turda (CJ), Nicula (CJ) , Căpleni ( SM), Sâniob (BH), Radna ( AR).  Cei care vor participa la acest eveniment vor parcurge distanţa de la punctul de plecare până la punctul de sosire pe bicicletă sau alergând. Cei care simt că nu sunt în formă să parcurgă o distanţă așa lungă, au posibilitatea de a se alătura maratonului din punctele de odihnă.

Acest maraton este organizat din cauza faptului că Europa este străbătută de o criză care creează o mulţime de tensiuni în rândul cetăţenilor. Din păcate în aceste crize europenii uită de valorile creştine, iar Guvernele care luptă pentru valorile creştine se găsesc adesea în rolul „oilor negre”. Cei care organizează acest eveniment sunt de părere că de fapt cauza reală a acestor crize este slăbirea credinţei creştine şi devalorizarea acesteia.

Scopul maratonului este unul foarte complex. Primul scop ar fi de a atrage atenţia asupra importanţei unităţii între popoarele Europei, rădăcinilor creştine europene care sunt baza ordinii şi siguranţei societăţilor noastre. Un alt scop foarte important ar fi de a atrage atenţia asupra importanței cooperării comunităţilor locale: politice, religioase, sportive şi din sfera civilă.

 „În loc de reînnoire socială, reînnoirea personală este mult mai importantă, numai acea societate este stabilă, în care indivizii au o autoevaluare sănătoasă, autonomie, pace interioară şi un set clar de valori.”

Maratonul, al cărui punct de sosire este Şumuleu Ciuc, va porni din Gheorgheni. Localnicii oraşului şi localnicii din zonă se vor aduna la ora 6:30 în parcarea bisericii Sfântul Ştefan, urmând ca la ora 7 să înceapă maratonul propriu-zis. Punctele de odihnă vor fi la Valea Strâmbă ( 7:30- 7:45), Cârţa ( 11:00- 11:15), Racu ( 13:00), Delniţa ( 14:00), sosirea la Şumuleu Ciuc va fi în jurul orei 15:00 după care va avea loc o slujbă.

Înregistrarea se face online pe site-ul www.szakralismaraton.ro  , până în data de 10 august. Pentru mai multe informaţii: info@szakralismaraton.ro , 0730711745

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy