Marcel Ciolacu, desemnat oficial în funcția de premier

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat oficial, marţi, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, candidat pentru funcţia de prim-ministru. Anunțul a fost făcut upă ce preşedintele a avut consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni. PNL şi PSD au fost invitate împreună la discuţii, fără UDMR. Liderii maghiari au intrat singuri la consultări. Rocada guvernamentală este o premieră în politica românească.

După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de Prim-ministru al României pe Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliţiei şi să continue munca dedicată, serioasă, eficientă şi eficate a Coaliţiei cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii executivului să depună jurământul.

Dacă guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni, n.r.) pentru depunerea jurământului„, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că România are nevoie de reforme şi de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul singur, şi cu o stabilitate politică, devine o certitudine„, a spus Ciolacu.

El a mulţumit pentru onoarea de a fi desemnat premier, menţionând că acest lucru implică şi „o mare responsabilitate”.

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a urat preşedintelui Klaus Iohannis „La mulţi ani”, cu ocazia zilei de naştere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy