Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mașini care transportau ilegal deșeuri, identificate și oprite în trafic (Campaniei „Marea Debarasare”)

Două autoutilitare, cu tot cu încărcătura de deşeuri periculoase şi nepericuloase, au fost confiscate, în comuna Plăieşii de Jos.

 

sursa foto: Garda de Mediu

„La data de 23 martie 2021, în urma solicitării de sprijin din partea Gărzii Naţionale de Mediu Harghita ( în cadrul Campaniei  „Marea Debarasare” desfășurată în județ), o echipă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita s-a deplasat în comuna Plăieşii de Jos, unde au fost identificate două autoutilitare care au fost date în consemn, încărcate cu deşeuri feroase, televizoare, monitoare şi componente de calculatoare, precum şi deşeuri periculoase reprezentând echipamente electrice şi electronice casate cu conţinut de componenţi periculoşi.

Autovehiculele în cauză erau din judeţul Vrancea, iar conducătorii auto, un tânăr de 19 ani şi un bărbat de 51 de ani, nu au putut prezenta documente legale de efectuare a transporturilor.

Drept urmare, toate aceste bunuri au fost ridicate în vederea confiscării şi predate unui agent economic autorizat în vederea depozitării deşeurilor, procedându-se la trierea deşeurilor, pe categorii, acestea urmând să fie cântărite ulterior.”, transmite IPJ Harghita

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Totodată, au fost aplicate şi 3 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în cuantum total de 30.000 de lei. De asemenea, ca şi măsură complementară, au fost confiscate cele două autoutilitare folosite pentru transportul deşeurilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.