Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meciul Sepsi – FCU Craiova, oprit definitv din cauza scandărilor xenofobe

Partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FCU Craiova din etapa a 23-a a Superligii a fost oprită de arbitrul Andrei Chivulete după numai 25 de minute de joc, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe. Rezultatul meciului va fi decis la comisiile FRF, informează presa centrală.

sursa foto: GSP.ro

OSK Sepsi și FC U Craiova s-au întâlnit la Sf. Gheorghe, în etapa 23 din Superliga. Jocul dintre cele două echipe s-a disputat sub semnul echilibrului, iar la jumătatea primei reprize arbitrul Andrei Chivulete a luat o decizie fără precedent în campionatul României. „Centralul” a hotărât să întrerupă meciul, după ce suporterii clubului din Bănie au scandat împotriva maghiarilor.

Astfel, cele două echipe au fost trimise la cabine, sub amenințarea că, dacă spiritele nu se calmează, partida riscă să fie oprită. Fanii olteni nu s-au liniștit și, după reluarea jocului, au recidivat, astfel că Andrei Chivulete a fluierat finalul.

Cazul urmează să ajungă la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, unde se va decide rezultatul, în funcție de cine va fi considerat vinovat pentru întreruperea jocului.

Echipele de start la OSK Sepsi – FC U Craiova:

Sepsi: Niczuly (cpt.) – Dimitrov, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – C. Matei, Păun, Aganovic – Tudorie, Safranko, Ștefănescu

Rezerve: Began – Ninaj, M. Tamas, Ispas, Francisco Junior, I. Gheorghe, Achahbar, A. Șerban, Rondon

Antrenor: Cristiano Bergodi

FC U Craiova: Gurău – Paramatti, Duarte, Agostinho Henriques, Huyghebaert – Albu, Vl. Achim – Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa – Chițu

Rezerve: R. Popa – Negru, Mascarenhas, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Ganea, Ibrahim, Blănuță

Antrenor: Nicolo Napoli Stadion:

Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe

Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu

Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu

Reacția presei din Ungaria după ce partida Sepsi – U Craiova 1948 a fost suspendată pentru scandări xenofobe

La scurt timp după evenimentul neplăcut de la Sf. Gheorghe, presa din Ungaria a reacționat. Jurnaliștii din țara vecină i-au pus la zid pe fanii celor de la U Craiova 1948 și au evidențiat faptul că duelul care a avut loc duminică reprezintă un caz unic în fotbalul românesc.

„Primul meci de acasă al celor Sepsi OSK din 2023 în campionatul românesc a durat doar 25 de minute. Arbitrul Florin Chivulete a întrerupt meciul de două ori din cauza scandărilor anti-maghiare ale suporterilor celor de la FCU Craiova, iar apoi a fluierat definitiv finalul meciului.

Ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri. Astăzi, pe ei nu i-a interesat nicio clipa ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au strigat aproape exclusiv cuvinte antimaghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului local.

Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 24, iar apoi a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu. După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce fanii vizitatorilor nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a anulat definitiv meciul – luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc.

A mai fost suspendat un meci în România, din cauza unui scandal în tribune (Rapid-Steaua în 2008, după ce un arbitru a fost lovit), dar este prima dată când se încheie din cauza suporterilor odioși.  Este de așteptat ca victoria să fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde. În locul meciului ratat, Cristiano Bergodi, managerul lui Sepsi, a programat imediat un antrenament”au notat cei de la Nemzetisport.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.