Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Medicul Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Președintele României a semnat, miercuri, 21 aprilie, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc în aceeași zi , la Palatul Cotroceni.

Ioana Mihăilă, noul ministrul al Sănătății. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog și  fost preşedinte PLUS Bihor . Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

În prima conferința de presă organizată după ceremonia de învestitură, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că are în plan o reorganizare și o eficientizare la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul DSP-urilor. „Am început evaluarea directorilor din DSP-uri și vom continua acest lucru, acesta este primul pas. Dacă este vorba să vorbesc despre nevoi în Ministerul Sănătății, este nevoie de digitalizare”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a precizat că principala problemă a sistemului este numărul mic de paturi de la ATI. În ceea ce privește spitalele din MApN și SRI, Ioana Mihăilă a declarat că nu există intenția de a fi trecute în subordinea Ministerului Sănătății.

surse: DIGI24, MEDIAFAX
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.